• Boekgegevens

  Titel: Astaxanthine
  Auteur: Gert E. Schuitemaker
  Aantal pagina’s: 128
  Prijs: € 17,50
  ISBN: 9789076161280
  Uitgever: Ortho Communications & Science
 • Meer weten?

  Blijf op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws door u aan te melden voor één of meer van onze nieuwsbrieven.

 • Astaxanthine bij vermoeidheid

  Suppletie met astaxanthine kan mentale en lichamelijke vermoeidheid tegengaan.

  Er namen 39 personen aan de studie deel. Ze maakten melding van vermoeidheid, maar waren verder gezond. De deelnemers werden willekeurig in twee groepen verdeeld. In de suppletiegroep kregen de proefpersonen gedurende acht weken dagelijks 12 mg astaxanthine in combinatie met 20 mg tocotriënolen (vitamine E-vorm). In de controlegroep kregen de deelnemers alleen 20 mg tocotriënolen. Met behulp van een fietstest werd het effect van suppletie op de fysieke vermoeidheid getest. Het effect op mentale vermoeidheid werd getest met behulp van verschillende vragenlijsten waaronder een Visueel Analoge Schaal (VAS).

  Op basis van de VAS bleek dat personen in de suppletiegroep in vergelijking met de controlegroep een significant betere stemming, motivatie, concentratie en helderheid van denken ervoeren. Ook scoorden personen die astaxanthine kregen beter op een rekentest. Tevens bleek dat suppletie leidde tot een significant lagere cortisolconcentratie in het speeksel. Een hoge cortisolspiegel duidt op teveel stress.

  Astaxanthine kan bijdragen aan een vermindering van dagelijkse vermoeidheid en stress, zo blijkt uit de resultaten.

 • Fit met Voeding

  Facebook By Weblizar Powered By Weblizar