• Boekgegevens

  Titel: Astaxanthine
  Auteur: Gert E. Schuitemaker
  Aantal pagina’s: 128
  Prijs: € 17,50
  ISBN: 9789076161280
  Uitgever: Ortho Communications & Science
 • Meer weten?

  Blijf op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws door u aan te melden voor één of meer van onze nieuwsbrieven.

 • Astaxanthine van garnalenafval

  Een onderzoeksteam van het GITAM Institute of Technology in India concludeert dat het afval van garnalen geschikt is voor de productie van astaxanthine.

  Bijna de helft van de commerciële garnalenproductie belandt als afval in containers of in zee. In India is de garnalenindustrie goed voor een jaarlijkse productie van meer dan 150.000 ton afval, in Europa bedraagt dit zo’n 750.000 ton per jaar.

  Het team onderzocht de voor- en nadelen van huidige extractiemethoden waarmee astaxanthine gewonnen kan worden uit garnalenafval dat voornamelijk bestaat uit de koppen, staarten en schillen van de dieren. Het betrof extractiemethoden op basis van onder andere organische oplosmiddelen, oliën, enzymatische en microbiële fermentatie.

  Een goed alternatief voor de veelgebruikte chemische extractiemethoden blijkt fermentatie met behulp van micro-organismen. Deze methode is niet alleen milieuvriendelijker, maar verbetert tevens de stabiliteit van astaxanthine.

 • Fit met Voeding

  Facebook By Weblizar Powered By Weblizar