• Boekgegevens

  Titel: Astaxanthine
  Auteur: Gert E. Schuitemaker
  Aantal pagina’s: 128
  Prijs: € 17,50
  ISBN: 9789076161280
  Uitgever: Ortho Communications & Science
 • Meer weten?

  Blijf op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws door u aan te melden voor één of meer van onze nieuwsbrieven.

 • Beter uithoudingsvermogen met astaxanthine

  Suppletie met de carotenoïde astaxanthine kan het uithoudingsvermogen verbeteren, zo blijkt uit een rattenstudie.

  In de Braziliaanse studie werden Wistar-ratten verdeeld in een suppletie- en controlegroep. De ratten in de suppletiegroep kregen gedurende 45 dagen dagelijks 1 mg natuurlijke astaxanthine per kilogram lichaamsgewicht. Na afloop van de suppletieperiode moesten de ratten een zwemtest afleggen waarbij ze zich maximaal inspanden. 

  De tijd totdat de ratten uitgeput raakten van de zwemtest was in de suppletiegroep met 29% significant langer dan in de controlegroep (48 minuten versus 37 minuten). De wetenschappers vonden bewijzen voor het feit dat astaxanthine oxidatieve stress kan verminderen. Suppletie leidde tot een toename van de capaciteit om de overmatige ijzerproductie als gevolg van inspanning – en zijn pro-oxidatieve werking – te verminderen. Uit analyse van de scholspieren (beenspieren) van de ratten bleek dat de carotenoïde de activiteit van antioxidatieve enzymen in de mitochondriën verhoogde.

  Astaxanthine heeft de potentie om het uithoudingsvermogen te verbeteren. In vervolgstudies moet onderzocht worden of suppletie met de antioxidant ingezet kan worden bij duursporten.

 • Fit met Voeding

  Facebook By Weblizar Powered By Weblizar